Inocentul – 22


XXII.

 

– Futu-i! – izbucni Oana, văzând că lucrul la Inocentul se împotmolise.

În noaptea aceea a plouat cu stele. Pământul lumina aidoma cerului, iar stele se îngrămădeau spre o lume necunoscută lor. Atunci s-au născut” – trecu scriitoarea la începutul unui nou roman. „Dacă tastez, ies două rânduri. Şi-am zis că, de data asta, nu-l mai las pe Vania şase capitole, ci îl lichidez de la al treilea rând. Mno! Să văd cum formulez… În noaptea aceea a plouat cu stele. Pământul lumina aidoma cerului, iar stele se îngrămădeau spre o lume necunoscută lor. Atunci s-au născut. Vania zăcea cu un pumnal înfipt în inimă mai mult simbolic, de vreme ce avea şi fruntea ciuruită de gloanţe. Era mort. Acum, se cam subînţelege asta, însă trebuie avut în vedere că mă adresez unui public eterogen, şi-i preferabil să fiu explicită…”

Scriitoarea fu destul de brutal întreruptă din meditaţiile sale literare de un buzz pe messenger:

 

admiratorul_misterios: BUZZ!!!

admiratorul_misterios: nu te uiţi la tv? dă interesant pe toate programele!

 

„Ce bou! Ăstuia am tot zis că-i dau ignore…”

Totuşi, romanciera aprinse televizorul, mânată poate şi de starea confuză, înrudită cu plictiseala, care o încerca. Aici, într-adevăr, avu o surpriză: pe toate programele – şi încercă vreo patru-cinci – apărea poza ei!

„Asta-i de pe Facebook! Dar, să văd ce zice…”

Cele ce se spuneau nu erau tocmai încurajatoare. Era prezentată drept o criminală în serie, dată în urmărire generală. Dana Grecu tocmai comenta cazul pe Antena 3:

– Cum să mă fac înţeleasă? Pe mine, ca cetăţean, cu ce mă apără Guvernul? Evident, în măsura în care mai avem guvern…  Zilnic aflăm despre astfel de psihopaţi care umblă liberi şi-şi satisfac pornirile bestiale, iar la urmă auzim că au fugit printre berbecuţi…

„Berbecuţii mă-tii de piteşteancă împuţită!” – îşi zise prozatoarea cu năduf, uitând că aparţine de aceeaşi urbe argeşeană. Din nou interveni un mesaj pe mess:

 

admiratorul_misterios: îţi place? poliţiei i-a plăcut, tocmai se îndreaptă către tine. singura soluţie ar fi să ieşi pe fereastră…

 

Se hotărî să răspundă, tastând esenţialul:

 

oana_dezvaluita: Stau la VI.

admiratorul_misterios: ştiu. te poţi atârna de cutia de aer condiţionat, să rămâi mascată până pleacă caraliii…

 

Cum în uşă tocmai se auzeau bătăi cumplite, susţinute de strigătul: „Deschideţi, Poliţia!”, romanciera nu mai stătu pe gânduri şi se conformă, ieşind pe fereastră, apoi prinzându-se cu grijă de barele care ţineau coşmelia, astfel încât să atârne sub ea.

„Ar fi trebuit s-o lipească de zid, aşa au să mă vadă!” – mai gândi la repezeală. Apoi, în maniera fie ce-o fi!, îşi fixă mintea în cu totul altă direcţie: „Airu, prima născută. Airu, cea cu puteri nelimitate şi viziuni îndepărtate. Ea a văzut lumea încă de când s-a născut. A văzut-o cu mintea şi a străbătut-o în lung şi-n lat. Airu, spada de cristal cu mintea-n patru zări. Cea ce ştia şi vedea totul. Cea a cărei spadă se mişca fără să fie mânuită. Cea ce vorbea cu stelele” – completă la romanul gestant. Din această stare fu smulsă de Xreader, care-i strigă din stradă:

– Unu la unu! Să vezi şi tu cum e…

De la sine înţeles Xreader, revenit în urbea de domiciliu, ticlui această mică farsă, făcând să apară pretutindeni programe adaptate astfel încât s-o bage pe Oana în sperieţi. Grigore, un tip oarecare, ne ajută interpretând rolul poliţistului fioros de la uşă, în vreme ce eu coordonai discret acţiunea. După ce Oana fu scoasă din imobil, deciserăm să mergem la un şpriţ.

– Până mai zăbovim noi, îi trece şi Oanei supărarea… – socoti Xreader care, deşi coautor la mica noastră răzbunare, nu-şi dorea să înfrunte nervii soţiei.

„Futu-i!” – mai gândi romanciera, continuând să atârne.

 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Inocentul – 22

 1. Pingback: Arborele european al anului 2011 este Teiul din Leliceni, Harghita, România « Supravietuitor's Blog

 2. Pingback: Campania impotriva eutanasiei continua! « Supravietuitor's Blog

 3. Nu m-ar mira ca mascatii aia sa ajunga din nou la adrese gresite.Poate si la Oana sau Vania.

 4. Pingback: Jacob Cornelisz van Oostsanen (*1470 – 1533), gravor si pictor olandez « my heart to your heart

 5. Pingback: Confuz? Scurt ghid de dezmeticire « Gabriela Elena

 6. Pingback: Tsunami « Ioan Usca

 7. Vania zice:

  Oana chiar la VI stă, totu-i autentic!

 8. Pingback: Moldova și Revoluția Twitter « Post nubila, Phoebus

 9. Pingback: Tsunami la Tokyo | Gabriela Savitsky

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s